Hälsokontroll

Smartare hälsokontroller?

Alla vet att oftast är tidig upptäckt av sjukdom bra för hälsan och att i onödan oroa sig för sjukdom är dåligt hälsan. Att unna sig en hälsokontroll då och då är därför smart. Att göra hälsokontroller hos oss är dubbelt så smart. Till skillnad från de flesta av våra konkurrenter så ”gömmer” inte vi undan resultatet av din hälsokontroll i ett arkiv i källaren eller i en dator som bara kan nås från den klinikens mottagning. Tvärtom vi ger dig ett konto i DocOnNet-systemet som med samma säkerhetskrav som banken gör att du eller de du valt ut ska kunna få tillgång till den medicinska informationen. Det kan ju vara både smart och intressant att följa sina ( eller en sjuk anhörigs) värden år efter år, men den smartaste finessen är att du, eller dina anhöriga snabbt kan göra din medicinska information tillgänglig för akutsjukvårdspersonal vart du än är i världen om olyckan skulle vara framme.

Vi rekommenderar därför regelbundna hälsokontroller till alla vuxna. Det är frekvensen och omfattningen som varierar beroende på hur du mår och hur gammal du är. Förutsatt att du känner dig frisk så tycker vi att lämpligt intervall mellan hälsokontrollerna är för:

  • 20-30 åringar, vart 5:e år
  • 30-40 åringar, vart 3:e år
  • 40-50 åringar, vart annat år
  • 50 och äldre, varje år

Hälsokontroller: När, var, hur?

Hälsokontrollerna kan ske i ditt hem, på din arbetsplats eller på vår mottagning i Västra Frölunda på tider som passar dig.

Ring eller mejla oss för mer information.